Alkaalisen veden hyötyjä
Alkalisen eli emäksisen veden juominen ei ole Suomessa kovin yleistä, mutta ulkomailla - erityisesti USA:ssa ja Aasian maissa - se on monille tuttua. Vettä alkalisoidaan eri tavoilla, mm. vesi-ionisaattoreilla tai erilaisilla veteen lisättävillä alkalisilla mineraaleilla. Vesi-ionisaattorit alkalisoivat vettä joko elektrolyysin avulla tai erilaisia mineraalisuodattimia käyttäen. Listasimme muutamia kansainvälisessä kirjallisuudessa listattuja alkalisen veden potentiaalisia hyötyjä.
- Alkaalinen vesi voi neutraloida kehon liikahappamuutta, jota aiheuttavat stressi, ruokatottumukset ja saasteet.
- Poistamalla happamuutta kehosta voit vähentää elimistön tarvetta kerätä rasvakudosta tai kolesterolia, jotka ovat elimistön normaaleja suojakeinoja liikahappoisuutta vastaan.
- Alkaalinen vesi on negatiivisesti varautunutta, ja näin ollen antioksidantti. Antioksidantit vähentävät vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita kehossa.
- Alkaalinen vesi maistuu paremmalta kuin moni "tavallinen" vesi, ja se tuntuu "pehmeämmältä" suussa.
- Kun käytät alkaalista vettä ruuanlaitossa, voit parantaa ruokien ja juomien makua ja laatua.
- Alkaalisen veden negatiivinen varaus voi vetää puoleensa positiivisesti varautuneita happamia kuona-aineita kehossa, ja neutraloida ne ilman että kehon tarvitsee käyttää omia emäsvarastojaan tai riistää elimien tai luuston mineraaleja tähän tarkoitukseen.